Bloed- en urineonderzoek

Deze testen leveren ons heel wat informatie op over de werking van de nieren en de lever, het cholesterolgehalte, suikerspiegel, bloedziekten zoals leukemie kunnen hierbij uitgesloten worden. Verder kunnen tekenen van prostaatkanker, de werking van de schildklier, maar ook vitaminetekorten en infecties incl. SOA’s, worden nagekeken. In functie van uw individuele gezondheidstoestand kan het natuurlijk aangewezen zijn andere, meer specifieke, bloed- of urineonderzoeken te doen.


Echocardiografie

De echocardiografie of echo van het hart kan de volgende belangrijke vragen beantwoorden: pompt het hart normaal? Wat is de kracht van het hart? Zijn de verschillende boezems/kamers uitgezet (bv. ig.v. een hartspierziekte of hoge bloeddruk)? Werken de kleppen naar behoren, lekken ze niet, zijn ze niet verkalkt? Is er overdruk op de longen? Zijn er aangeboren hartafwijkingen?


Mammografie en echografie van de borsten

Een dipotrie of ‘oogmeting’ is het meten van de benodigde brilsterkte: vergeet uw bril niet mee te nemen. Een mammografie en/of een echografie van de borsten kan borstkanker in een vroegtijdig stadium detecteren. Naar schatting krijgen 1 op 12 vrouwen vroeg of laat borstkanker en het is de voornaamste doodsoorzaak van vrouwen tussen de 50 en 69 jaar. Men raadt elke vrouw aan om dit onderzoek 1 keer per 2 jaar te laten uitvoeren vanaf 50 jaar. Indien er borstkankers in de familie aanwezig zijn of u een verhoogd risicoprofiel hebt, is het mogelijk dat uw specialist de mammografie reeds vanaf jongere leeftijd of met een hogere frekwentie zal aanbevelen.


Botdensitometrie

Botbreuken zoals heupfracturen kunnen op oudere leeftijd voor belangrijke complicaties zorgen en zijn zelfs een belangrijke oorzaak van overlijden op hogere leeftijd. Dit kan gelukkig voor een groot deel vermeden worden door preventieve en therapeutische maatregelen igv ‘verzwakt bot’ of osteoporose. Met behulp van een botensitometrie of ‘botmeting’ kunnen we de dichtheid van de botten vaststellen en de graad van botontkalking (osteopenie tot osteoporose) bepalen. Zo kijkt uw specialist na of u in aanmerking komt voor (terugbetaling van) botondersteunende medicatie om botbreuken in de toekomst te vermijden.


Scannen van vetpercentage en verdeling in het lichaam

Met behulp van dit onderzoek kan het vetpercentage en de vetverdeling in uw lichaam bepaald worden. Dit kan een nuttige tool zijn om onder begeleiding van onze diëtist de effecten van de verandering van uw levensstijl te evalueren en bij te stellen.


Obesitas

Obesitas of in de volksmond overgewicht. Bij overgewicht heb je te veel vetweefsel in het lichaam. Als je last hebt van zwaarlijvigheid of overgewicht dan kunnen er verschillende gezondheidsproblemen opduiken. Wij gaan tijdens de consultatie samen met u opzoek naar een manier om de strijd aan te gaan tegen deze overtollige kilo’s. We doen dit op een medisch verantwoorde manier. Daar overgewicht voor verschillende gezondheidsproblemen kan zorgen. Denk maar aan hart-en vaatziekten. Wij gaan eerst wat medische testen uitvoeren, Alsook gaan wij u BMI berekenen en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam is steeds belangrijk en daar gaan we voor.


Maak afspraak

Maak snelonline je afspraak

Maak afspraak